Hvor lenge ditt undertøy holder seg kommer ann på hvordan DU behandler det og følger du våre råd kommer dere til å tilbringe lang tid sammen. Skulle det derimot være en fabrikasjonsfeil på produktet er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss selv om produktet er brukt.

Lukk ikke hempene på BHen ved å ha den på magen og så vri den rundt. Da skades fibrene i stoffet og bøylene kan bli deformerte.
Klarer du ikke å lukke BHen direkte på ryggen kan du teste følgende:
Lukk den heller litt lengre ned på ryggen, ovenfor rumpa. Holde festene med pekefinger og tommel og hold brystene i skålene. Dra så BHen forsiktig oppover og tre armene inn i stroppene og rist brystene på plass i skålene. Da drar du minimalt i BHen og den vil leve lengre.

Håndvask anbefales til BHer med gelé, korsetter og når skålen har bøyler. Det fungerer fint å bløtlegge på klassisk vis men om du vil vaske i maskin er det ingen problem om benytter en vaskepose eller ball beregnet for bøyle-bher. Den har to kanaler med innsydde bøyler som beskytter mot vekten av de andre klærne i vaskemaskinen. De vanlige vaskeposene beskytter maskinen men dessverre er sjansen for at bøylene blir deformert og i verste fall brekker eller stikker ut av BHen.

Vreng og lukk BHen før du legger den i vaskeposen da den er mest skitten på innsiden. Benytt et skånsomt vaskeprogram med lav sentrifugering. La ikke vasken bli liggende i maskinen men heng det opp så raskt som mulig. Viktig å bruke vaskepulver, gjerne flytende for farget tøy. Bruk aldri hvitvask til hvitt undertøy, de er farget hvite og blekemiddelet bleker bort den hvite fargen og plagget blir gult raskere.

Skyllemiddel brukes verken til undertøy eller andre plagg i mircofiber da det ødelegger elastitetten i tøyet og tetter porene slik at pusteevnen forringes betydelig. Kjøp en såpe som lukter godt i stedet!
Er du sensitiv kjøper du selvfølgelig et parfymefritt vaskemiddel.

Ta vare på hverandre, din BH skal være en god støtte for deg i lang tid men blir selvsagt slitt.

Og husk! Det er anbefalt at fottøy byttes en gang i året på grunn av slitasje og en BH er som regel brukt flere timer i døgnet enn et par med sko 🙂