BH-størrelse forandrer seg gjennom hele livet. For å finne den perfekte størrelsen din akkurat nå er det anbefalt at du måler størrelsen din med et målebånd. Vær OBS på at i tabellene våre trenger du ikke å trekke fra på noen av verdiene! Tabellene våre er tilpasset slik at målene du gjør er akkurat de samme du skal bruke til å finne riktig BH størrelse i våre tabeller.

BH:
1.
Mål rundt hele brystet på det bredeste punktet (vanligvis over brystvorten) . For nøyaktig måling, er det best å ha på seg en BH uten innlegg. Mål rundt der bysten din er fyldigst. Vær sikker på at målebåndet holdes fast men ikke for stramt (du skal ha plass til å puste), parallelt til gulvet og flatt på ryggen Denne måling er med å utgjør skål størrelsen (f.eks D skål).
2. Stå med armene avslappet ned ved siden av deg og helst få noen andre til å måle deg rett under bysten . Pass på at båndet ligger rett under brystene, holdes parallelt med gulvet helt rundt og er så stramt som mulig for nøyaktig mål. Båndet skal være stramt, men ikke ubehagelig. Det er best å gjøre denne måling uten bh. Gjøres målingen med BH, må du være forsiktig så du ikke måler utenpå båndet på BHen og får ett større mål. Dette målet er ditt bånd (f.eks 75). Størrelsen på skålen bestemmes av forholdet mellom størrelsen rundt brystene og størrelsen under brystene. Det er ikke slik at skål størrelsen er den samme uavhengig av størrelsen på båndet, slik mange tror. For eksempel vil skålen i en størrelse 75D være større enn skålen i en BH i størrelse 70D. Dette innebærer at om du går opp en størrelse på båndet vil du som regel behøve og gå ned en størrelse i skålen.

Hvordan du kan vite om du har gjort en veldig vanlig feil angående BH størrelse.
  • Brystene dine buler ut av Bhen slik at det ser ut som du har doble bryster eller du fyller ikke skålen fullstendig og de skrukker seg. Dette er best synlig hvis du bruker en tettsittende topp.
  • Båndet på ryggen din driver på å sklir opp. Båndet skal være i rett linje over ryggen din. Hvis du søker etter ekstra støtte, bør du vurdere en BH som sitter litt lengre ned på ryggen.
  • BH bøylene graver seg inn. Om du bruker en Bh med bøyler, så skal det være behagelig. Det skal aldri lage røde merker i huden din.
  • Båndet er på det strammeste hektene når Bhen er ny. Siden en BH blir løsere over tid kan du stramme den opp med å bruke hektene innover etter hvert.
  • BHen din lager bulker eller skjærer seg inn i huden din.
  • Fronten av BHen din ikke ligger flatt mot huden
  • Skulderstroppene dine gir deg for mye støtte. Skulderstoppene trengs å justeres om de sklir ned eller gnager seg inn i skuldrene dine. Igjen, skulderstroppene dine skal aldri lage røde merker.
  • Kantene på skålene ligger ikke flatt mot brystene dine. Hvis du bruker en skål med innlegg eller fyll, hvor det lages et hulrom i skålen bør du gå ned en skål størrelse.
  • Se på deg selv i profil i ett speil. Brystene dine skal sitte midt mellom skuldrene og albuene. Om de ikke gjør det, trenger du en BH som sitter bedre og støtter mer.

BH Tips:
Bøy deg fremover fra midjen, ta så på BHen og lukk denne igjen. Rist forsiktig eller ta hånden fra motsatt siden og trekk brystvevet inn i skålen. Dette er for å forsikre deg om at brystene ligger godt på plass og blir liggende slik under bruk av BHen.

Tenk på at det finns mange ulike BH-modeller, for ulike fasonger og som passer til ulike antrekk, f.eks. balconette, T-shirt-BH, formpresset BH, sport-BH, BHer med gjennomsiktige bånd, BH med geléputer, spets-BH, myk BH, push up-BH, bøyle-BH og BHer uten stropper.
Truse:
Mål deg rundt hoftene på det bredeste punktet mens du har beina samlet . For å være sikker på at målebåndet er rett, bør du kanskje bruke et speil eller få en venn til å hjelpe deg. Det er veldig viktig å sørge for at målebåndet er parallelt med gulvet rundt hele kroppen for riktig passform. Viktig at det er tettsittende men ikke for stramt. Du ønsker ikke ha det så tettsittende at det gir bulker

Hofteholder:
Mål deg rundt midjen der hvor livet på bukser og skjørt du vanligvis bruker slutter . Hold en finger mellom kroppen din og målebåndet for et riktig mål. Du ønsker ikke å trekke inn på dette målet da det vil føre til at det fort gnager og lager uønskede bulker som viser gjennom klærne.

StayUp:
Mål deg rundt låret på det bredeste punktet . Det er viktig at målebåndet holdes parallelt med gulvet for nøyaktig mål. Her bruker du også din totale kroppshøyde som utgangspunkt for strømpelengden . Det er også viktig å strekke godt i stayUps før du tar disse på deg da det forlenger brukstiden.

Strømpebukse: Mål deg rundt hoftene på det bredeste punktet mens du har beina samlet . For å være sikker på at målebåndet er rett, bør du kanskje bruke et speil eller få en venn til å hjelpe deg. Her bruker du også din totale kroppshøyde som utgangspunkt for strømpebukselengden . Om du befinner deg i grenselandet på skjema er det bedre å gå opp en størrelse da strømpebukser generelt tåler mer om de ikke er strukket til maks.

Shaping: Her bruker du målene fra midje  og hofter  for å finne riktig størrelse. Det er viktig å velge rett størrelse i forhold til målene da shaping produkter er tilpasset målene. Du vil IKKE få større eller bedre effekt av å velge en størrelse som er mindre, tvert imot så vil du få bulker som viser gjennom kjole og skjørt.’,