Personvern

Foretaksinformasjon
org.nr: 918494472
Bedriftennavn: Miniel AS
Adresse:
Miniel AS
Tornerosestien 8
4315 Sandnes

Innledning
Denne personvernerklæringen beskriver hvordan dette nettstedet (heretter “Miniel”) bruker og beskytter informasjon som du gir mens du bruker dette nettstedet. Nettsiden er forpliktet til å sikre at ditt personvern er beskyttet. Ber vi deg om å gi visse opplysninger som du kan identifiseres ved bruk av dette nettstedet, så kan du være trygg på at det vil bare bli brukt i samsvar med denne personvernerklæringen. Innholdet i denne personvernerklæringen kan bli endret fortløpende, og derfor bør du lese gjennom den på nytt neste gang du besøker oss online.

Hvem er behandlingsansvarlig?
Miniel AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Med «behandlingsansvarlig» menes i loven den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke hjelpemidler som skal benyttes. Det er den behandlingsansvarlige som er ansvarlig for at behandlingen av personopplysninger skjer i henhold til loven.

Hvem behandler dine opplysninger?
Flere selskaper bidrar i å behandle medlemsopplysninger. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av Miniel AS i henhold til databehandleravtaler med Miniel.

Følgende selskap utenfor Miniel AS er sentrale når dine opplysninger behandles:
  • Mailchimp – For nyhetsbrevutsendelser
  • Tripletex – For fakturabetaling og kjøpehistorikk
  • Klarna – For fakturabetaling og kredittkorttransaksjoner
  • Posten Norge AS – For utsendelse og sporing av varer
Hvor blir personopplysningene lagret?
Opplysningene vi samler inn om deg lagres innen det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (“EØS”). Vi gir ikke ut personopplysninger til tredjeparter, unntatt i situasjoner der dette er påkrevd som følge av en lovbestemt plikt.

Hvilke personopplysninger samler vi inn?
Vi samler inn personopplysningene du oppgir, for eksempel navn, adresse, mobiltelefonnummer samt informasjon om hvordan du vil bli kontaktet av oss (via e-post og/eller SMS). Vi samler også inn opplysninger om dine kjøp, for eksempel informasjon om kjøpte varer, pris, dato og eventuelle returer.

Hva gjør vi med de personlige opplysningene?
Vi trenger personopplysningene for følgende formål:
  • For å opprette din personlige konto hos Miniel
  • For å behandle bestillinger, returer via online-tjenestene våre
  • For å sende SMS med informasjon om leveringsstatus
  • For å kunne svare på spørsmål og informere deg om nye eller endrede tjenester
  • For å kunne bekrefte at du er 18år og gammel nok til å kunne handle online
  • For å kunne kontakte deg dersom det oppstår problemer med leveranse av varer til deg
  • For å kunne tilpasse nettsiden etter dine interesser
  • For å sende deg markedsundersøkelser som gir deg muligheten til å påvirke tilbud og tjenester
  • For å sende relevant markedsføringstilbud som nyhetsbrev og SMS (Hvis du har krysset av for dette på din konto.)
  • For å beskytte og forebygge misbruk eller feil bruk av tjenestene våre
  • For å forbedre systemet vårt slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester
Opplysningene dine lagres bare så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene ovenfor, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem. Etter dette slettes personopplysningene dine. Med mindre det foreligger et særskilt lovgrunnlag for fortsatt behandling av personopplysningene vil disse bli slettet. Eksempel på dette kan være bokføringsreglement eller tilfeller av lovmessige grunnlag for å beholde opplysningene, som for eksempel et vedvarende kontraktsbundet forhold.

Hvilke rettigheter har du?
Du har rett til innsyn i egne personopplysninger som behandles om deg. Du har også en rett til å kreve at personopplysninger om deg blir rettet dersom disse viser seg å være uriktige eller ufullstendige. Videre har du også en rett til å bli glemt, hvilket betyr at du kan kreve at personopplysninger om deg blir slettet. Med mindre det foreligger et særskilt lovgrunnlag for fortsatt behandling av personopplysningene vil disse bli slettet. Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger, og et samtykke til behandling av personopplysninger kan alltid trekkes tilbake. Du kan kontakte oss enten per brev til Miniel AS, Postboks 3516, 4393 Sandnes eller per e-post til siri.skjaeveland(a)miniel.no

Hvem får tilgang til opplysningene?
Dine personopplysninger vil ikke overføres eller selges til tredjeparter i markedsføringsøyemed. Dine personopplysninger kan imidlertid utleveres til tredjeparter dersom dette er nødvendig for å yte tjenester til deg, f. eks. til spedisjonsfirma i forbindelse med levering av varer, mediebyråer for distribusjon av nyhetsbrev og kredittopplysnings- eller inkassobyråer i forbindelse med kredittvurdering, identitetskontroll og inkasso.

Hvordan beskytter vi opplysningene dine?
Vi utfører jevnlig tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine slik at de ikke forsvinner, manipuleres eller at uvedkommende får tilgang til dem. Vi tilpasser kontinuerlig sikkerhetstiltakene til den fortløpende teknologiske utviklingen. Alle transaksjoner som utføres gjennom hjemmesiden der dine personopplysninger anvendes krypteres ved hjelp av SSL (Secure Socket Layer).

Kortkjøp
For å gjøre kortkjøp hos oss så sikkert som mulig, sendes all informasjon via en sikker forbindelse ved hjelp av SSL (Secure Socket Layer). Ved kortkjøp samarbeider vi med en autorisert betalingsformidler som hjelper oss med å kontrollere at kortet er gyldig for kjøp direkte mot banken din. Vår betalingsformidler behandler kortinformasjonen på korrekt måte i henhold til den internasjonale sikkerhetsstandarden PCI DSS som kortselskapene VISA og MasterCard står bak. Dette innebærer at kortopplysningene dine håndteres på en svært sikker måte. Når du handler med kort forbeholder vi oss retten til å foreta en personkontroll.

Informasjonskapsler (Cookies)
Når du besøker miniel.no, samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler. Informasjonskapsler – cookie – er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobile enhet og hentes opp derfra ved senere besøk. Når besøkeren besøker nettsiden vår på nytt kan data som ligger lagret i informasjons kapslet hentes opp og notifisere nettstedet om besøkerens tidligere aktiviteter. Vi bruker informasjonskapsler for å skape en bedre brukeropplevelse. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre personlig informasjon eller til å gi informasjon til tredjeparter. Det finnes to ulike typer informasjonskapsler, langvarig og midlertidige (informasjonskapsler for sesjoner). Langvarig informasjonskapsler lagres som en fil på din datamaskin eller mobil enhet i en tidsperiode på ikke mer enn 12 måneder. Informasjonskapsler for sesjoner er midlertidige og forsvinner når du stenger økten i nettleseren. Vi bruker langvarige informasjonskapsler for å lagre dine detaljer hvis du velger “Husk meg” når du logger inn. Vi bruker midlertidige informasjonskapsler når du velger funksjonen produktfilter, for å finne ut om du er logget inn og når du legger en vare i handlekurven. Det er enkelt å slette informasjonskapsler fra datamaskinen eller på din mobile enhet ved hjelp av nettleseren. Du kan velge å deaktivere informasjonskapsler, eller å motta et varsel hver gang en ny informasjonskapsel blir sendt til din datamaskin eller mobile enhet. Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner hvis du slår av informasjonskapsler. For enkle instrukser på hvordan du slår av informasjonskapsler anbefaler vi denne artikkelen: https://www.wikihow.com/Disable-Cookies

Informasjonskapsler for tredjepart
Vi bruker informasjonskapsler for tredjepart til å samle inn statistikk i aggregert form ved hjelp av analyseverktøy som Google Analytics. Både langvarig og midlertidige informasjonskapsler (informasjonskapsler for sesjoner) blir brukt. Langvarig informasjonskapsler lagres på datamaskinen eller på din mobile enheten i en tidsperiode på ikke mer enn 6 måneder.

Social plugins og eksterne lenker
Miniel.no kan inneholde nettside linker til andre nettsteder av interesse. Men når du har brukt disse linkene til å forlate vår side, bør du være oppmerksom på at vi ikke har noen kontroll over det andre nettstedet. Derfor kan vi ikke være ansvarlig for beskyttelse og personvern av enhver informasjon som du gir når du besøker slike steder, og slike områder er ikke underlagt denne personvernerklæringen. Du bør utvise forsiktighet og se på personvernerklæringen som gjelder for den aktuelle websiden. Når det gjelder bilder fra Instagram og Pinterest som du tagger med noen av Miniel sine hashtags (som Miniel publiserer på sin hjemmeside og på sosiale medier fra tid til annen), vil disse bildene bli gjennomgått og godkjent før de publiseres på vår hjemmeside. Ved å tagge et bilde i samsvar med de instruksjoner som finnes på hjemmesiden, samtykker du til at Miniel AS kan publiserer dine bilder på hjemmesiden.

Personopplysningsansvarlig
Dersom du ønsker innsyn i dine personopplysninger kontakt personopplysningsansvarlig skriftlig per brev eller e-post.

Miniel AS
Tornerosestien 8
4015 Sandnes


E-post: siri.skjaeveland(a)miniel.no

Opphavsrett
Innholdet på denne nettsiden er opphavsrettslig beskyttet og tilhører Miniel AS. Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 19.07.2018